Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er passeret.

Om energifællesskabers muligheder og aktøre...

januar 10 @ 8:30 am - 10:00 am

Torsdag d. 10. januar giver Tiago Sousa, Postdoc på CEE, DTU Elektro og tilknyttet Smart Cities Accelerator en præsentation af hvilke muligheder, der er for energi fællesskaber i Nordhavn.

Som det ser ud i dag, kan beboere i Nordhavn ikke få lokalt produceret vedvarende energi som eksempelvis den energi, der produceres fra solpanelerne på Copenhagen International School (CIS), hvilket skyldes barrierer i elmarkedet.  En decentralisering af handel med el vil muliggøre dette samtidig med at det vil være muligt at sammenligne forbruget naboer imellem.

 

Program (præsentationen foregår på engelsk):

08.30-09.00: Kaffe og croissanter

09.00-09.30: Presentation: the concept, the business model with it’s roles and actors, the necessary data flows, alignment of the demonstration with other relevant events.

09.30-10.00: Diskussion

Tilmelding til: EnergyLab Nordhavn på e-mail eln@dtu.dk

 

 

Detaljer

Dato:
januar 10
Tidspunkt:
8:30 am - 10:00 am
Begivenhed Tags:
, , , ,

Arrangør

EnergyLab Nordhavn
Hjemmeside:
http://www.energylabnordhavn.com/

Sted

EnergyLab Nordhavn Showroom
Sundkaj 7, 2. sal
København, Nordhavn, 2150 Danmark
+ Google Map
Nyheder

VIDEO Energibussen på Folkemødet

Torsdag-lørdag i sidste uge deltog Smart Cities Accelerator på Folkemødet på Bornholm. Vi havde Energibussen med og forskellige opstillinger. Fx cykelkraftværket, hvor folk skulle sikre nok energi til huset, og vores indeklima-kammer. Der var også debatter. Vi holdt til hos netværket Energibyerne, som én af vores fem kommune-partnere, Høje-Taastrup Kommune, er med i. Kig vores video og se stemningsbilleder fra Folkemødet.

Kommuner vil med i klimalov

Konklusionen er klar fra syv af landets førende energibyer, heriblandt Smart Cities Accelerator-partneren Høje-Taastrup Kommune, efter Folkemødet 2019: Lokalt og tværgående samarbejde er nøglen til at udlede mindre CO2. Og så skal kommunerne have rammeaftaler for klimaet.

Sommerhuse med swimmingpool viser klimavenlig...

Forskningsprojekt har skabt sammenhæng mellem Vestkystens overskudsproduktion af vindenergi især om natten og det lokale elforbrug i 30 sommerhuse med indendørs pools i Blokhus og Blåvand. Perspektivet er enormt for både energi- og CO2-reduktion også i andre sammenhænge, og derfor fortsætter partnerne i regi af Center Danmark. Fredag deltager forskningsleder Henrik Madsen i en debat på Folkemødet om netop energipriser og sommerhuse.