God jul och gott nytt år!

Önskar alla projektpartners i Smart Cities Accelerator

Vi lämnar ett spännande år bakom oss och kastar oss in i ett lika sprakande 2019!

Nästa år går projektet in på sitt sista halvår, vilket betyder att det kommer att bli en händelserik vår och sommar med många aktiviteter!

Bland annat kommer…

inomhusklimatet i skolor i Båstad och Lunds kommuner att mätas, precis som man gjort i Höje-Taastrup. Fokus kommer att ligga på att samtidigt utveckla pedagogiska hjälpmedel för lärare och elever, för att höja kunskapen om vad som påverkar ett bra inomhusklimat.

… tre nya innovationstävlingar att genomföras. Det kommer att bli en open innovation om fysisk och virtuell energilagring, en om energi i cirkulära processer, och en om integrering av fjärrvärme med låg temperatur i städer. Håll utkik på hemsidan för att vara med när de sätter igång!

… spännande resultat från projektets olika delar att presenteras.

… vi att delta i en mängd konferenser och andra sammanhang, bland annat Almedalsveckan på Gotland och Folkemødet på Bornholm, där vi deltar i debatten och berättar om vad vi kommit fram till i Smart Cities Accelerator.

 

Missa inte att följa oss under nästa år!

En god jul och ett gott nytt år önskar vi er alla!

 

Kontakt

Julia Fryklund  

julia.fryklund@afconsult.com
Copyright © 2019 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/god-jul-och-gott-nytt-aar/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære artikler

Open Call: Fremløbstemperatur skal sænkes

Smart Cities Accelerator og Climate-KIC inviterer til Open Innovation Call målrettet mod, hvordan fjernvarmeselskaberne kan opnå en lavere fremløbstemperatur uden at påvirke slutbrugeren negativt og dermed undgå en stigning i antallet af klager. Et centralt aspekt i dette Open Call er at finde incitamenter for slutbrugeren til at overholde en lavere fremløbstemperatur. Det bør helst være en win-win-situation.

NorthQ vandt Open Innovation Day

Vinderen af den åbne innovations-konkurrence, arrangereret af Smart Cities Accelerator, blev firmaet NorthQ med Christian Von Scholten i spidsen. Virksomheden arbejder med blandt andet måling af gas, vand og varmeforbrug. I alt deltog fem skarpe firmaer med nye innovative idéer, der kan være med til at sikre bedre indeklima via intelligent måling, data og smarte systemer.