Klima100: Skoleindeklima-projekt udvalgt

Et frugtbart samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet og Institut for Antropologi om indeklima i danske skoler er udvalgt blandt de 100 bedste klimaløsninger fra danske kommuner 2018. Samarbejdet er en del af Smart Cities Accelerator og er forankret i Høje-Taastrup Kommune.

 

Foto: Colourbox

 

Torsdag den 24. maj afholdte Klima100 et klimaevent for kommuner i forbindelse med Nordic Clean Energy Week 2018, hvor et SCA-forskningsprojekt, der fokuserer på energioptimering og indeklima i folkeskolen i Høje-Taastrup Kommune, blev udvalgt inden for genren “energieffektivisering og teknologi”.

Projektet der fokuserer på energioptimering og bedre indeklima i folkeskolen har bragt tværfaglig forskning fra universitet til kommune.

Forskerne har udarbejdet metoder og værktøjer, som kan bruges til at skabe klarhed og fælles forståelse af indeklimaet i skole-regi. Det har eksempelvis udmøntet sig i hjemmesiden www.skoleklima.dk, der skal gøre det nemmere at skabe fælles forståelse for, hvilken rolle indeklimaet spiller i klasseværelserne.

Læs mere om Klima100 og SCA-projektet

Link til Klima100-rapport (se s. 85 i pdf’en, hvor SCA-projektet er omtalt)

Smart Cities Accelerator er finansieret af EU-programmet Intereg. ÖKS

 

Kontakt

Mikael Kristensen   Kommunikationsmedarbejder  ved DTU institut for matematik og computer science

mikk@dtu.dk
Copyright © 2018 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/klima100-skoleindeklima-projekt-udvalgt/
Populære artikler

Integrering af lavtemperatur i byer

På begge sider af Øresund anvendes der en stor andel fjernvarme. Samspillet mellem fjernvarme og el-systemer forventes at spille en stor rolle når der skal integreres mere vedvarende energi. For de nyere og velisolerede bygninger vil fokus være på lavtemperatur fjernvarme. Ligeledes vil potentialerne for etablering af solvarmecentraler blive undersøgt.