Klima100: Skoleindeklima-projekt udvalgt

Et frugtbart samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet og Institut for Antropologi om indeklima i danske skoler er udvalgt blandt de 100 bedste klimaløsninger fra danske kommuner 2018. Samarbejdet er en del af Smart Cities Accelerator og er forankret i Høje-Taastrup Kommune.

 

Foto: Colourbox

 

Torsdag den 24. maj afholdte Klima100 et klimaevent for kommuner i forbindelse med Nordic Clean Energy Week 2018, hvor et SCA-forskningsprojekt, der fokuserer på energioptimering og indeklima i folkeskolen i Høje-Taastrup Kommune, blev udvalgt inden for genren “energieffektivisering og teknologi”.

Projektet der fokuserer på energioptimering og bedre indeklima i folkeskolen har bragt tværfaglig forskning fra universitet til kommune.

Forskerne har udarbejdet metoder og værktøjer, som kan bruges til at skabe klarhed og fælles forståelse af indeklimaet i skole-regi. Det har eksempelvis udmøntet sig i hjemmesiden www.skoleklima.dk, der skal gøre det nemmere at skabe fælles forståelse for, hvilken rolle indeklimaet spiller i klasseværelserne.

Læs mere om Klima100 og SCA-projektet

Link til Klima100-rapport (se s. 85 i pdf’en, hvor SCA-projektet er omtalt)

Smart Cities Accelerator er finansieret af EU-programmet Intereg. ÖKS

 

Kontakt

Mikael Kristensen   Kommunikationsmedarbejder  ved DTU institut for matematik og computer science

mikk@dtu.dk
Copyright © 2019 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/klima100-skoleindeklima-projekt-udvalgt/
Populære artikler