Kom til SCA-konference 4. februar 2020

Smart Cities Accelerator inviterer til konferencen: Fremtidens energisystem og bæredygtige byer: Gevinster og udfordringer som smart city. Mød kommuner, forsyningsselskaber og forskere, der rykker på den grønne omstilling gennem datadrevne energiløsninger udviklet på tværs af Øresund. Mød også Steen Hildebrandt, fmd. for 2030-Panelet og professor i organisations- og ledelsesteori, og hør ham forklare, hvordan vi skaber systemforandring hos kommuner, virksomheder og borgere for at sikre bæredygtige byer og integration af verdensmålene.

Fremtidens energisystem og bæredygtige byer:
Gevinster og udfordringer som smart city

Tirsdag den 4. februar 2020 i BLOX i København
Fra klokken 9-16.30

Del din egen viden, bliv inspireret og få ideer og netværk med hjem til den grønne omstilling. Tilmeld dig allerede nu! Frist 22. januar 2020.

Tilmeld dig her: https://www.conferencemanager.dk/scafeb2020

Kort om SCA:
Smart Cities Accelerator (SCA) arbejder over Øresund med energieffektivisering og bedre udnyttelse af vedvarende energikilder. Vi har en ambition om at skabe systemisk innovation, der skaber en reel forandring i samfundet for vore borgere over mod grøn omstilling. Vi er støttet af EU’s regionale fond Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Vi er fem kommuner (København, Høje-Taastrup, Malmø, Lund og Båstad), tre forsyningsselskaber (Høje-Tåstrup Fjernvarme, E:ON og Kraftringen) og fire universiteter (DTU, Københavns Universitet, Malmø Universitet og Lunds Universitet). Samlet er vi 19 organisationer og private aktører og 50 aktive forskere og eksperter.

Gennem 3,5 år har vi udviklet, testet og accelereret udbredelsen af praktiske værktøjer til energieffektivisering og CO2-besparelser. Vi tror, at vores viden, erfaring og løsninger kan anvendes af mange andre aktører i regionen og i Europa.

I SCA-projektet har vi koblet forskellige faglige discipliner (science og data, jura, adfærd og læring): For eksempel:

  • Vores jurister har undersøgt de lovmæssige udfordringer og muligheder i fremtidens energisystemer.
  • Vores antropologer har interviewet borgere, om energifællesskaber og bedre indeklima.
  • Vores forskere har udviklet tekniske løsninger og værktøjer og kortlagt mulige gevinster.
  • Vi har testet digitale værktøjer til at sænke temperaturen i eksisterende fjernvarmenet.
  • På banebrydende vis har vi kombineret grundvandssænkning med varmepumpe i fjernvarmesystemet.
  • Gennem Open Innovation har vores partnere indhentet ny viden og løsninger til at opnå grønne løsninger og spare CO2.
  • Undervejs har vi også forbedret indeklimaet på skoler ved hjælp af et nyt værktøj skoleklima.dk, hvor skolerne, driften, lærerne, eleverne og deres forældre kan følge med i luftkvaliteten (temperatur, CO2-indhold, luftfugtighed og støj) i de enkelte klasselokaler. Andre kommuner anvender også skoleklima.dk.
  • Vores forskere har udviklet undervisningsmaterialer til grundskolen og gymnasiet om indeklima og om energieffektivisering i morgendagens smarte byer.
Kontakt

Hanne Kokkegaard  

hanko@dtu.dk
Copyright © 2020 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/kom-til-sca-konference-4-februar-2020/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære artikler