Bonn-konferens ger input till nästa call

Vid konferensen Global Forum on Urban Resilience and Adaptation i tyska Bonn har Smart Cities Accelerator arrangerat en workshop som ger input till höstens innovationstävling.

Den 26-28 juni är Smart Cities Accelerator i Bonn, i Tyskland, där vi deltar i Global Forum on Urban Resilience and Adaptation.

Tillsammans med Malmö stad, E.ON, Parkering Malmö, ÅF och Resilient Regions har projektet genomfört en workshop på temat ”Delivering resilience for decentralized energy” med syftet att få in ytterligare idéer och tankar till arbetat att ta fram en relevant utmaning för nästa innovationstävling.

Över 30 deltagare med olika professioner från olika delar av världen var med och bidrog, så nu finns det ett fantastiskt underlag för nästa tävling!

Release av callet planeras till tidig höst 2019. Partners som vill vara delaktiga eller har frågor kan vända sig till Jakob Stolt, Climate-KIC, (jakob.stolt@climate-kic.org) eller Peter Juterot, ÅF (peter.juterot@afconsult.com)

 

 

Patrik Thuring från E.ON presenterar en av fem utmaningar kring urban resiliens i samband med en workshop den 26 juni
Kontakt

Julia Fryklund  

julia.fryklund@afconsult.com
Copyright © 2019 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/nasta-innovationstavling-i-fokus-paa-workshop-i-bonn/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære artikler

Bedre udnyttelse af grundvand giver billig, b...

Høje Taastrup Fjernvarme er som del af et SCA-projekt de første i Danmark til at kombinere grundvandssænkning med at udnytte de lokale vandressourcer til produktion af fjernvarme. De pumper grundvand op, tager varmen ud ved hjælp af en stor eldreven varmepumpe, leder vandet tilbage i en å og varmen ind i fjernvarmenettet. Det er billigt og bæredygtigt og kommer både fjernvarmeselskabet, kunderne, de lokale beboere og miljøet til gode. Den gode nyhed har været i TV2 Lorry, Sjællandske Medier og kommer snart i Politiken.