NorthQ vandt Open Innovation Day

Vinderen af den åbne innovations-konkurrence, arrangereret af Smart Cities Accelerator, blev firmaet NorthQ med Christian Von Scholten i spidsen. Virksomheden arbejder med blandt andet måling af gas, vand og varmeforbrug. I alt deltog fem skarpe firmaer med nye innovative idéer, der kan være med til at sikre bedre indeklima via intelligent måling, data og smarte systemer.

Der var smil på læben hos samtlige deltagere ved Open Innovation Day i Høje-Taastrup Kommunes byrådssal den 18. maj 2018.  Vinderen af call’et blev NorthQ med Christian Von Scholten i spidsen (nummer fire fra højre i hvide bukser). I midten af billedet ses juryen med Peder Bacher fra DTU i ternet skjorte flankeret af centerchef Lars Christensen (tv.) fra Høje-Taastrup Kommune og Birger Hauge (th.) fra Zibra Group/inQvation. Foto: Jakob Stolt/SCA

“Ved dette Open Innovation Call kan vi tilbyde et bredt udvalg af intelligente enheder designet til forskellige formål – fra måling elektricitet, gas, vand og varmeforbrug til sikre termostater eller sensorer til alle aspekter af indeklima. Fra dørkontakter, bevægelsesdetektorer, temperatur- og fugtighedsfølere til partikelfølere til måling af luftkvalitet. Alle vores sensorer er designet til at føre til en betydelig forbedring af energiforbruget og indeklima”.

Sådan lød det blandt andet i ansøgningen til Smart Cities Accelerator Open Innovation Day. Og det var en glad Christian Von Scholten fra NorthQ, der fik overrakt diplom og gave i Høje-Taastrup Kommunes byrådsal før pinseferien ved Open Innovation Day. Et event der var arrangereret af Høje Taastrup Kommune og Smart Cities Accelerator. Det åbne innovationskald er det første af sin slags i SCA-projektet.

Juryen der skulle beslutte hvem der løb af med sejen til innovationsdagen bestod af Peder Bacher fra DTU, Lars Christensen, centerchef fra Høje-Taastrup Kommune og Birger Hauge fra Zibra Group/inQvation.

“Partnerskaber vigtige for gensidige fremskridt”

“Vi er glade for endelig at se, at reduceret energiforbrug og godt indeklima er sat på toppen af dagsordenen. I mere end 10 år har vi nu arbejdet på at skabe løsninger i henhold til vores værdier og troen på en mere bæredygtig måde at leve på. Ved at samarbejde med virksomheder, universiteter og kommuner i mange år, ved vi, at partnerskaber er vigtige for at skabe positive forandringer og gensidig fremskridt. Vi mener, at energieffektivisering og godt indeklima går hånd i hånd, og har udviklet vores teknologi baseret på at opnå netop dette: A new way of living”, siger vinderen Christian Von Scholten fra NorthQ.

Meningen med det åbne innovations-call er at invitere virksomheder og entreprenante sjæle til at vise og demonstrere produkter. Vinderen får nu mulighed for at undersøge og udvikle produkter og løsninger i samarbejde med Høje Taastrup Kommune, forskere og skolerne, der er aktører i SCA-projektet og forhåbentlig kan  resultaterne rulles ud i større målestok.

Deltagere ved den åbne innovationsdag i Høje-Taastrup Kommume:

Smart Cities Accelerator er finansieret af EU programmet Intereg. ÖKS

Læs mere

Vil du at vide mere om Open Innovation Day og SCA-projektet i Høje-Taastrup Kommune, kan du kontakte projektleder Morten Koed Rasmussen fra Høje-Taastrup Kommune på mortenra@htk.dk.

Du kan læse mere om baggrunden for innovationsdagen her

Kontakt

Mikael Kristensen   Kommunikationsmedarbejder  ved DTU institut for matematik og computer science

mikk@dtu.dk
Copyright © 2020 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/northq-vandt-open-innovation-day/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære artikler