Ny bydel i Lund nomineret til Planpriset 2019

Lunds planer for at forvandle et gammelt industrikvarter til en bæredygtig bydel, Västerbro, er et af de mest interessante byudviklingsprojekter i Sverige lige nu, mener brancheorganisationen Sveriges Arkitekter. På SCA-konferencen den 4. februar kan du høre mere om digitale bæredygtighedsværktøjer i Västerbro.

Over de næste 20 år skal det gamle industrikvarter Öresundsvägens industriområde i Lund gennemgå en transformation, så området bliver en ny moderne bydel kaldet Västerbro tæt på centrum.

Der skal opføres cirka 3900 boliger samt børneinstitutioner og grundskoler, der mikses med gamle og nye virksomheder, et godt netværk af kollektiv trafik og med god plads til cykler og gående.

Byudviklingsplanerne er så interessante, at brancheorganisationen Sveriges Arkitekter har nomineret Västerbro til Planpriset 2019. Lunds Kommune er oppe imod projekter i Boden, Kristianstad og Stockholm, og prisen bliver afgjort den 10. marts. Læs mere om nomineringen på Lunds Kommunes hjemmeside.

Tillykke til vores Smart Cities Accelerator-partner Lunds Kommune med nomineringen!

Smart Cities Acelerator (SCA) er også involveret i Västerbro.

SCA i Västerbro

Lunds Kommune arbejder med en metode kaldet CityLab Action til bæredygtighedscertificering, og konceptet er ved at blive rullet ud gennem ejendomsforvaltere i Västerbro.

DTU Management har samtidigt udviklet en række indikatorer for bæredygtighed i Västerbro, og de bliver også inddraget i udviklingen af byens endelige design og udvikling.

På SCA-konferencen den 4. februar 2020 i BLOX i København’ Fremtidens energisystem og bæredygtige byer: Gevinster og udfordringer som smart city’ fortæller DTU Management og Lunds Kommune arbejdet med Västerbro.

Læs mere om den gratis konference her

Tilmeld dig konferencen her 

Læs mere om Västerbro-projektet her

Visonsbild för framtidens Västerbro. Ett kollage baserat på planerna för hur den nya stadsdelen ska utformas och byggas. Bild: Lunds kommun.

Kontakt

Hanne Kokkegaard  

hanko@dtu.dk
Involverede partnere
DTU Management Engineering

Medlem siden September 2013

Visit the website

Kontakt person Per Sievert Nielsen

pernn@dtu.dk + 45 46775289
Lund Municipality

Medlem siden September 2016

Visit the website
Hvorfor er Lund Municipality med I SCA?

Lund ønsker at være i Smart Cities Accelerator for at udveksle erfaringer og teste nye løsninger for at indfri kommunens målsætninger om bæredygtighed.

Hvilken rolle spiller Lund Municipality i projektet?

Lund kommune deltager i flere dele af Smart Cities Accelerator. Kommunen har et ambitiøst arbejde for klima og klimaændringer bæredygtig byudvikling. Der er i Lunds Eko miljøprogram otte prioriterede områder, hvor målet bl.a. er at nå frem til økologisk bæredygtighed i kommunen. Herunder målsætninger inden for energi, klima og bæredygtighed.

Hvad forventer Lund Municipality at få ud af at være med i projektet?

Kommunen arbejder allerede med flere forskellige netværk som bruges til at sprede erfaringer fra projektet lokalt, nationalt og internationalt. Lund er blandt de kommuner i det svenske netværk Klima Kommuner, der har underskrevet EU’s Borgmesteraftale 2030. Vi forventer at kunne udvikle nye samarbejder og sprede viden på tværs af Øresundsregionen.

Kontakt person Jon Andersson

jon.andersson@lund.se + 46 3595000
Copyright © 2020 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/ny-bydel-i-lund-nomineret-til-planpriset-2019/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære artikler