Open Call: Fremløbstemperatur skal sænkes

Smart Cities Accelerator og Climate-KIC inviterer til Open Innovation Call målrettet mod, hvordan fjernvarmeselskaberne kan opnå en lavere fremløbstemperatur uden at påvirke slutbrugeren negativt og dermed undgå en stigning i antallet af klager. Et centralt aspekt i dette Open Call er at finde incitamenter for slutbrugeren til at overholde en lavere fremløbstemperatur. Det bør helst være en win-win-situation.

Formålet med Smart Cities Accelerator og Climate-KIC’s Open Innovation Call er en opfordring til innovation, der skal gøre fjernvarmeselskaberne bedre i stand til at udnytte de tekniske løsninger, der muliggør en reduceret fremløbstemperatur. En reduceret fremløbstemperatur vil skabe store økonomiske og bæredygtige fordele for mange interessenter, herunder samfundet. Det ser ud til, at mængden af, hvad man kan kalde “utilfredse kunder” kun er en mindre del af de samlede slutbrugere, hvilket forpligter distriktsselskaberne til at genoverveje eller genoprette en højere fremtemperatur for at tilfredsstille disse kunder på vegne af “velfungerende” flertal.

Spørgsmålet og baggrunden bag dette Open Call er, hvordan man kan skabe en win-win-situation, der favoriserer alle slutbrugere og fjernvarmeselskaberne? Nedenfor er nogle spørgsmål, der kan inspirere til måder at gå videre til løsninger til en lavere fremløbstemperatur:

 • Hvordan kan vi identificere fejl i transformatorstationer på et tidligt tidspunkt, inden der opstår problemer med komfort, hvilket minimerer mængden af ​​klager?
 • Når de fejlfunktionelle understationer identificeres, hvordan analyserer vi deres ydeevne?
 • Når de funktionsdygtige understationer er identificeret og analyseret, hvordan håndterer vi dem? (Skal vi kun tale om tekniske løsninger og/eller reparation/vedligeholdelse, eller er der andre overvejelser og løsninger, der kan komme i spil, f.eks. bedre incitamenter til slutbrugeren til at prioritere korrekt vedligeholdelse mv?)
 • Hvordan sikrer vi den lavest mulige forsyningstemperatur, samtidig med at kundetilfredsheden stadig sikres?
 • Er de eksisterende incitamenter til en lavere temperatur fremad i dag, og er de kendt for de rigtige interessenter?
 • Hvilke incitamenter er der ikke til stede i dag, som kan hjælpe slutbrugerne med at tilpasse sig en lavere fremløbstemperatur?

Dette Open Innovation Call beder derfor alle interesserede parter om innovative måder at garantere tilfredse kunder på, samtidig med at fremtidstemperaturen reduceres. Vigtige datoer er:

 • Release af Open Call: 17. januar 2019
 • Webinar 30. januar 2019
 • Deadline for submissions 11. februar, kl. 12.00 CET
 • Præsentation af finalister 14. februar 2019
 • Open Innovation Dag 1. marts 2019

Følg dette link for at læse mere om Smart Cities Accelerator og Climate-KIC’s Open Call omkring at optimere (dvs. reducere) forsyningstemperaturen i fjernvarmeanlægget (DH)

Kontakt

Kasper Skovse  

kaspsk@dtu.dk
Involverede partnere
Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.

Medlem siden April 2018

Visit the website
Hvorfor er Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. med I SCA?

Høje Taastrup fjernvarme er med, da vi mener at det er nødvendigt at udvikle os og optimere vores drift og erfaringer med 4. generations fjernvarme og evt. kunne bane vejen for 5. generations fjernvarme. I projektet er der en masse erfaring i form af de andre partnere, som vi kan drage nytte af. Dermed kan vi sammen finde den rigtige vej at gå.

Hvilken rolle spiller Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. i projektet?

Høje Taastrup Fjernvarme er lead på indsatsområde 2, "Integrering af lavtemperatur i byer" og indsatsområde 6, "Samspil mellem energi og vand", hvor vi her bidrager med erfaring, viden med udgangspunkt i konkrete cases i Taastrup.

Hvad forventer Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. at få ud af at være med i projektet?

I indsatsområde 2 : Vi forventer at kunne drage fordel af samarbejdet mellem kræfterne i SCA og forventer at kunne implementere yderligere lavtemperatur områder i vores forsyningsnet. I indsatsområde 6: Sammen finde den mest optimale driftsform, hvor synergien udnyttes til det fulde i forhold til elmarkedet

Kontakt person Uffe Schleiss

Kraftringen

Medlem siden October 2017

Visit the website
Hvorfor er Kraftringen med I SCA?

Projektet är en unik möjlighet för Kraftringen att få samarbeta och byta erfarenheter med projektpartners på båda sidorna sundet och ta del av kunskap från olika vertikala instanser.

Hvilken rolle spiller Kraftringen i projektet?

I SCA är Kraftringen en projektpartner som bidrar med kunskap och erfarenhet till det vertikala insatsområdet 2.

Hvad forventer Kraftringen at få ud af at være med i projektet?

I SCA är vår ambition att tillsammans med fastighetskunder titta på hur vi kan hitta nya lösningar för att optimera framledningstemperaturen i fjärrvärmesystemet för att bli ännu mer energieffektiva även i den befintliga bebyggelsen.

Kontakt person David Edsbäcker

David.Edsbacker@kraftringen.se + 46 724 54 27 55
Copyright © 2020 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/open-innovation-call-fremloebstemperaturen-i-fjernvarmenettet-skal-saenkes/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære artikler