Smart Cities Accelerator med på High Tech Su...

Der var fuldt hus, da Anne Marie Damgaard, projektleder Smart Cities Accelerator og Peder Bacher, adjunkt DTU Compute præsenterede Smart Cities Accelerator (SCA) på High Tech Summit på DTU d. 20. september 2017.

Der var fuldt hus, da Anne Marie Damgaard, projektleder Smart Cities Accelerator og Peder Bacher, adjunkt DTU Compute præsenterede Smart Cities Accelerator (SCA) på High Tech Summit på DTU d. 20. september 2017.

Temaet var Smart Digital Cities og udover SCA var der oplæg fra Dr. Ralph T. Muehlelsen, Argonne National Laboratory; Anders Dyrelund, Senior Market Manager, Rambøll og Niels Carsten Bluhme, Albertslund Kommune.

Der var mange gode pointer under de fire præsentationer men særligt vigtigheden af samarbejdet mellem universiteterne, virksomhederne og kommunerne var et gennemgående tema. I den forbindelse gjorde Anne Marie Damgaard det klart, at det er fantastisk at arbejde sammen med byer, der tror på, at de kan gøre en forskel. Peder Bacher stod for den mere tekniske gennemgang af projektet og forklarede, hvordan dataindsamling fra skoler i Høje Taastrup Kommune skal bruges til at forbedre indeklimaet på skolerne fremadrettet.

En af de afsluttende kommentarer handlede om, hvor afgørende det er, at vi stopper med at tænke i siloer og i stedet tænker kompetencer på tværs af sektorer, virksomheder og universiteter.

Kontakt

Jeanette Nielsen   Kommunikationsmedarbejder  ved Institut for Elektroteknologi

+ 45 93511604
jeini@elektro.dtu.dk
Involverede partnere
DTU Electrical Engineering

Medlem siden October 2016

Visit the website
Hvorfor er DTU Electrical Engineering med I SCA?

Integration af de eksisterende energi systemer er enorm vigtig når vi i fremtiden skal være afhængig af en vedvarende energi produktion. Samtidig vil vi have energiforbrugeren i centrum for eksempel med mere fokus på deleøkonomi inden for energi.

Hvilken rolle spiller DTU Electrical Engineering i projektet?

Vi vil analysere og demonstrere den virkning udvekslingen af energi og data har på integrationen af vedvarende energi også når det gælder deleøkonomi.

Hvad forventer DTU Electrical Engineering at få ud af at være med i projektet?

Vi forventer at få en endnu større indsigt i, hvordan vores data systemer kan være med til at udvikle fremtidens energi systemer. Derudover vil vi også afprøve og demonstrere nye koncepter inden for eksempelvis peer to peer elmarkeder.

Kontakt person Pierre Pinson

elektro@elektro.dtu.dk + 45 45253541
DTU Compute

Medlem siden October 2016

Visit the website

Kontakt person Henrik Madsen

hmad@dtu.dk + 45 45253408
Copyright © 2020 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/smart-cities-accelerator-med-paa-high-tech-summit/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære artikler