Smart Cities Accelerator møder hele verden o...

En række deltagere i Smart Cities Accelerator projektet er – naturligvis – repræsenteret ved Smart City Expo 2018 i Barcelona, hvor byer, virksomheder og rådgivere fra hele verden mødes for at lade sig inspirere og opbygge netværk og kontakter.

En af SCA-deltagerne er Jon Andersson, der arbejder med miljøstrategier i Lunds Kommune, Sverige. Han har flere mål ved at deltage på Smart City Expo 2018 i Barcelona.

”Først og fremmest er jeg her for at lære og lade mig inspirere. Smart City Expo er et fantastisk sted at se, hvor langt fremme teknologierne er, og hvilke muligheder der er”, fortæller Jon Andersson, der finder den hastige udvikling indenfor især dataindsamling utrolig interessant og lidt skræmmende. ”Udviklingen går hurtigt og er meget teknikfokuseret, men der mangler efter min mening måske lidt fokus på mennesket.”

Begrebet Smart Cities dækker alt fra smart håndtering af spildevandsrensning til overvågningssystemer, og i Lund kan det være utrolig interessant og nyttigt at få bedre data om folks bevægelsesmønstre. Der findes utrolig mange og meget detaljerede måder, som kan vise, hvordan folk bevæger sig, og hvor de går hen.

”Det er mobilitetsdata, som vi kan bruge til byplanlægning, når vi planlægger fortove, cykelstier og generelt til at sikre en bedre offentlig transport. Men det er også data, som nemt kan misbruges til overvågning, så der er også brug for tydelige regler om brugen af data”, siger Jon Andersson.

Lund Kommune har før haft repræsentanter ved Smart City Expo, men det er første gang for Jon Andersson, der både har ladet sig inspirere af de officielle indslag og de mere netværksdannende arrangementer.

”Det er utrolig inspirerende, og selv om det måske kan være svært den direkte effekt af at være her, så er det uvurderligt i forhold til netværk. Jeg møder hundredvis af mennesker, ikke mindst blandt alle de andre nordiske deltagere, som enten er eksisterende eller potentielle samarbejdspartnere. Også indenfor SCA.”

Kontakt

Kasper Skovse  

kaspsk@dtu.dk
Copyright © 2020 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/smart-cities-accelerator-moeder-hele-verden-og-hele-verden-moeder-sca-ved-smart-city-expo-i-barcelona/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære artikler