Varme- og indeklimaforskning på Folkemødet

DTU Byg deltog i Folkemøde 2018 på Bornholm sammen med Smart Cities Accelerators røde læringsbil, hvor gæsterne kunne afprøve, hvordan energieffektivitet og vedvarende energi fungerer i praksis.

Hvordan kan man bruge datadrevne systemer til at udnytte vedvarende energi bedre? Og hvordan kan man højne energieffektiviteten og samtidig forbedre indeklimaet i skoler og kontorer? Det var lektor Christian Anker Hviid og postdoc Vilhjálmur Nielsen fra DTU Byg på Folkemødet 2018 for at demonstrere. De var en del af holdet bag Smart Cities Accellerators røde læringsbil, hvor forbipasserende kunne teste forskernes energiberegningsmodeller i praksis ved specialbyggede installationer og forsøg.

Læs mere her via DTU Byg

Kontakt

Mikael Kristensen   Kommunikationsmedarbejder  ved DTU institut for matematik og computer science

mikk@dtu.dk
Copyright © 2019 | Smart Cities Accelerator
Article location: https://smartcitiesaccelerator.eu/varme-og-indeklimaforskning-paa-folkemoedet/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære artikler

Open Call: Fremløbstemperatur skal sænkes

Smart Cities Accelerator og Climate-KIC inviterer til Open Innovation Call målrettet mod, hvordan fjernvarmeselskaberne kan opnå en lavere fremløbstemperatur uden at påvirke slutbrugeren negativt og dermed undgå en stigning i antallet af klager. Et centralt aspekt i dette Open Call er at finde incitamenter for slutbrugeren til at overholde en lavere fremløbstemperatur. Det bør helst være en win-win-situation.

NorthQ vandt Open Innovation Day

Vinderen af den åbne innovations-konkurrence, arrangereret af Smart Cities Accelerator, blev firmaet NorthQ med Christian Von Scholten i spidsen. Virksomheden arbejder med blandt andet måling af gas, vand og varmeforbrug. I alt deltog fem skarpe firmaer med nye innovative idéer, der kan være med til at sikre bedre indeklima via intelligent måling, data og smarte systemer.