VIDEO

VIDEO Udvekslingsstudenter rejser hjem med SCA-viden

I vores Interreg-støttede projekt, Smart Cities Accelerator (SCA) kobler vi forskningsresultater direkte med læring. Det er unikt. Der er udviklet undervisningsmaterialer om smart energi og indeklima. – I efteråret 2019 har 23 internationale lærerstuderende på Malmø Universitet fået ideer til, hvordan de gennem leg kan lære deres egne elever om bæredygtig energi og indeklima. – Videoen er tekstet. Hvis teksterne ikke kommer frem, så klik på CC-ikonet i bunden af billedet.

VIDEO Energibussen på klimafestival Live Like Tomorrow

Under C40-topmødet i København deltog Smart Cities Accelerators Energibus på klimafestivalen Live Like Tomorrow fredag den 11. oktober 2019. Det var samtidig med Kulturnatten i København og en klimamarch. Det var en regnfuld dag, men det kunne ikke vælte vores dedikerede forskere og de besøgende af pinden 🙂 Her kan du få et stemningsbillede fra eftermiddagen og aftenen midt i København, hvor vi holdt til i Vester Voldgade lige bag Københavns Rådhus.

VIDEO Sommerskole om smart energi-systemer

Den sidste uge af august 2019 besøgte 44 ph.d.-studerende og postdocs primært fra universiteter rundt i Europa DTU Compute for at lære om smarte energi-systemer og intelligente energibesparelser. Det er viden og løsninger, der tager udgangspunkt i forskning fra blandt andet Smart Cities Accelerator. Oplev lidt af stemningen i videoen herunder.

SKOLEKLIMA.DK – et indeklimaprojekt udviklet gennem Smart Cities Accelerator. Se hvordan data om indeklimaet kan bruges både i driften af bygninger og læring i skolen. Projektet er udviklet på Borgerskolen i vores partnerkommune Høje-Taastrup, og løsningen bliver nu også anvendt i København, Båstad og Lund Kommuner. Videoen ligger i to versioner – som YouTube-video og som mp4 nedenunder.

 

Smart Cities Accelerators mobile læringsplatform Energibussen med forskellige forsøgsopstillinger har været med på Folkemødet på Bornholm fra den 13.-15. juni 2019. Se videoen med stemningsbilleder fra vores stand.

På Folkemødet 2019 talte borgmester Michael Ziegler fra SCA-partneren Høje-Taastrup Kommune om nødvendigheden af at kunne eksperimentere, når det er åbenlyst fornuftigt.

På Folkemødet 2019 deltog en gruppe studerende fra softwareteknologi på DTU med deres computerspil, hvor folk kunne styre elnettet. Her er en kort video om deres program.

Indeklimakammeret, hvor folk kunne prøve på egen krop, hvordan deres krops CO2-udledning påvirker indeklimaet, var et hit på Folkemødet 2019. Det er projektleder for Energibussen Johan Gren fra Vattenhallen Science Center i vores partnerkommune Lund i Sverige, der hjælper folk ind og ud 🙂

Climate-KIC-event for Open Innovation Day – få et indtryk af, hvad det går ud på.

Og mere fra vores samarbejde med Climate-KIC

Nyheder

Kom til SCA-konference 4. februar 2020

Smart Cities Accelerator inviterer til konferencen: Fremtidens energisystem og bæredygtige byer: Gevinster og udfordringer som smart city. Mød kommuner, forsyningsselskaber og forskere, der rykker på den grønne omstilling gennem datadrevne energiløsninger udviklet på tværs af Øresund. Mød også Steen Hildebrandt, fmd. for 2030-Panelet og professor i organisations- og ledelsesteori, og hør ham forklare, hvordan vi skaber systemforandring hos kommuner, virksomheder og borgere for at sikre bæredygtige byer og integration af verdensmålene.

Kom til SCA-konference 4. februar 2020

Smart Cities Accelerator inviterer til konferencen: Fremtidens energisystem og bæredygtige byer:
Gevinster og udfordringer som smart city. Mød kommuner, forsyningsselskaber og forskere, der rykker på den grønne omstilling gennem datadrevne energiløsninger udviklet på tværs af Øresund. Mød også Steen Hildebrandt, fmd. for 2030-Panelet og professor i organisations- og ledelsesteori, og hør ham forklare, hvordan vi skaber systemforandring hos kommuner, virksomheder og borgere for at sikre bæredygtige byer og integration af verdensmålene.