Kommunal energiplanlægning

Værktøjer til kommunal energiplanlægning for udvikling af eksisterende og nye byområder.

I dette tema vil E.ON sammen med Malmø stad og Høje-Taastrup Kommune arbejde med værktøjer til kommunal energiplanlægning i nye og eksisterende byområder.

I Malmö vil kommunen,  E.ON og Lunds Universitet arbejde med innovative løsninger for energiplanlægning i  byudviklingsområdet Jägersro. Der ligger en travbane i området, som stadig skal have en vigtig plads, men samtidig skal der opføres klimavenlige boliger, hvor man integrerer vedvarende energi (sol) og lagrer den grønne energi til senere brug. Partnerne skal have lavet en behovsanalyse, hvor man også tager højde for behovet for oplagring af elbiler med mere og dernæst have designet et smart energisystem i området. Man arbejder også med byudvikling i Sege Park. 

På dansk side vil Høje-Taastrup Kommune sammen med DTU og Lyngby-Taarbæk Kommune se på, hvordan man får konverteret en kommunal folkeskole fra naturgas til fossilfri varmeforsyning. Skolen ligger så langt fra fjernvarmenettet, at det ikke er muligt at koble skolen på den form for opvarmning.

Kommunal energiplanlægning. Foto: Hanne Kokkegård
Scroll Up