DATA

Under SCA-projektet er der udviklet en del værktøjer til digitalisering. Dette gælder løsninger for cloud- og edge-baseret computing, og der er udviklet AI-løsninger til forudsigelser af blandt andet varmebehovet i fjernvarmesystemer.

Edge computing er anvendt for at sikre, at databehandlingen imødekommer databeskyttelsesdirektivet GDPR og krav om hensyntagen til privacy generelt. Eksempelvis er der i et samarbejde mellem Kraftringen i Lund og DTU Compute udviklet metoder til anvendelse af målere i private hjem. Gennem de udviklede metoder til Edge Computing kan disse målerresultater fremover anvendes til en forbedre drift af energisystemet.

Under SCA-projektet er forskellige metoder til Cloud computing blevet evalueret, og på baggrund heraf er der udviklet en løsning som anbefales til cloud computing hvor der ønskes adgang til data til forecasting, styring og optimering af energiløsninger for smarte by projekter.

Resultaterne er ved at blive implementeret hos Center Danmark, som er et nyt Energy Silicon Valley beliggende centralt i Danmark i umiddelbar tilknytning til blandt andre Energinet og Dansk Fjernvarme. Center Danmark er en ikke-kommerciel platform til udvikling og test af digitaliseringsløsninger for fremtidens smarte energisystem og smarte byer.

Data

LEAD

MEDVERKANDE

rekommendationer

tips 1

Test med cloud computing platform

En cloud computing platform som Center Danmark vil kunne give en lettere og mere skalerbar implementation af digitale løsninger for smarte byer, og herunder eksempelvis for energiforsyningen

tips 2

Brug komplekse data

Cloud platformen bør implementeres som en såkaldt data lake for at sikre en hurtig adgang til komplekse data 

tips 3

En samlet cloud løsning

Den samlede cloud løsning kan ofte med fordel implementeres som en samling af flere individuelle cloud løsninger. 

Ta del av relevanta videor inom området som producerats genom SCA.